ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΩΝ για τα μέλη ΤΕΑ - ΕΑΠΑΕ              ΣΥΛΛΟΓΟΣ : Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας              ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 18-2016              ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10-2014

ΔΑΚΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

[ ΔΑΚΕ | 14-11-2007 ]

ΑΘΗΝΑ 14/11/2007
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αυτά που λέγαμε τότε στις 21/6/2007, τα ίδια λέμε και σήμερα.

Αυτή είναι η θέση μας για άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα πλαίσια του κανονισμού εργασίας, για τις κεντρικές υπηρεσίες, για τις Π/Μ και για τα Γραφεία Ζωής.

Την υπενθύμιση αυτή την κάνουμε γιατί τα παπαγαλάκια της ΠΑΣΚΕ διαδίδουν πως η ΔΑΚΕ δεν έχει θέση για τις αποικιοκρατικές μορφές εργασίας στην Εταιρία μας και παράλληλα όμως ρωτάνε ποια είναι η θέση της ΔΑΚΕ για την σχέση εργασίας των εργαζομένων στα Γραφεία Ζωής, αλλά και για την αναγκαιότητα άμεσα προσλήψεων στις Κεντρικές υπηρεσίες, στις Π/Μ και στα Γραφεία Ζωής.

Τους υπενθυμίζουμε τι λέγαμε με την ανακοίνωση μας στις 21/6/07.

ΑΘΗΝΑ 21/6/2007
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η ΔΑΚΕ έγκαιρα είχε επισημάνει πως συνέπεια της υποβάθμισης των Π/Μ, της μη παροχής κινήτρων και της περικοπής ειδικών επιδομάτων (ελάχιστου κόστους), θα ήταν η αποχώρηση συναδέλφων από την Εταιρία.

Την επισήμανση μας αυτή δυστυχώς δεν έλαβε κανείς υπόψη με αποτέλεσμα σήμερα να πληροφορούμαστε με την ανακοίνωση 21/20-6-2007 της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης πως η Εταιρία αναζητά εθελοντές –χωρίς κίνητρα- να μετακινηθούν στις υποβαθμισμένες Π/Μ Πάτρας και Ιωαννίνων λόγω έλλειψης προσωπικού…

Φαίνεται όμως πως κάποιοι για μια ακόμα φορά αποφεύγουν να δουν στην πραγματική του διάσταση και συνολικά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και στελεχών στην Εταιρία, γι αυτό και προσφεύγουν σε τέτοιου είδους πρόσκαιρες λύσεις.

Αποφεύγουν να δουν την έλλειψη προσωπικού και στελεχών στις Κ/Υ, και στις άλλες Π/Μ. Αποφεύγουν να δουν την έλλειψη βοηθητικού προσωπικού στις Κ/Υ, και στις άλλες Π/Μ. Αποφεύγουν να δουν την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού σε ορισμένες Διευθύνσεις όπως στην Μηχανογράφηση κ.λ.π. Αποφεύγουν ακόμα να δουν την έλλειψη Γραμματέων στα Γραφεία Ζωής.

Η ΔΑΚΕ θεωρεί πως πρέπει να λυθεί άμεσα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το πρόβλημα της έλλειψης στελεχών και προσωπικού (βοηθητικού, κύριου & εξειδικευμένου). Αρκετά οι πρόσκαιρες και σε πολλές περιπτώσεις παράνομες και αντεργατικές λύσεις. Αγανακτήσαμε πια να βλέπουμε –κάθε μέρα- να απασχολούνται στην Εταιρία μας εργαζόμενοι από διάφορες –περίεργες- Εταιρίες και Γραφεία των οποίων την σχέση εργασίας δεν ξέρει κανείς, αλλά που σίγουρα κοστίζουν αρκετά στην Εταιρία (όχι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βέβαια, αλλά οι Εταιρίες και τα Γραφεία που ανήκουν). Ας το καταλάβουν κάποιοι επιτέλους. Ως εδώ, οι αποικιοκρατικές μορφές απασχόλησης στην Εταιρία μας.

Όλοι γνωρίζουμε πως όταν έγινε η εθελουσία του 2003, η Εταιρία δεσμεύτηκε για (50) –άμεσα- προσλήψεις. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το 2005 μέχρι και σήμερα, έχουν αποχωρήσει από την Εταιρία περίπου (30) συνάδελφοι. (Δεν συνυπολογίζουμε τους συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου & συμβάσεις έργου).

Οι προσλήψεις αυτές όμως δεν έγιναν ποτέ –ενώ οι αποχωρήσεις συνεχιζόταν- με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι –παρά τον περιορισμό των υπερωριών- να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας στην λειτουργία της Εταιρίας.

Προσπάθειες που ανθρώπινα πλέον, δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο, αλλά και που ακόμα περιμένουν την έμπρακτη αναγνώριση τους από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και την Διοίκηση.

Τα κέρδη και τα αποτελέσματα του 2006, η θετική πορεία της Εταιρίας το Α τρίμηνο του 2007, καθώς και οι φιλόδοξοι στόχοι για το άμεσο μέλλον, επιβάλουν την άμεση πρόσληψη προσωπικού και στελεχών στην Εταιρία.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ