ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΩΝ για τα μέλη ΤΕΑ - ΕΑΠΑΕ              ΣΥΛΛΟΓΟΣ : Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας              ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 18-2016              ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10-2014             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10-2014

[ Σύλλογος | 17-06-2014 ]

Νέα Σμύρνη 17-6-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10-2014
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα με σειρά θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία του μετόχου για την πώληση και κυρίως την πιστή τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του εργοδότη προς όλους τους εργαζόμενους.
Στο κυρίαρχο θέμα των ημερών, για την ενδεχόμενη πώληση της εταιρίας, η απάντηση του Διευθύνοντα ήταν ότι οι διαδικασίες προχωρούν με ευθύνη του μετόχου κι αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουνίου.
Σε ότι αφορά περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες, ποιοί οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, ποιό το τίμημα, ποιές οι προβλέψεις για το προσωπικό και τα δικαιώματά του δεν πήραμε απαντήσεις. Επιμείναμε στο ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την πώληση της εταιρίας και ποια τα πλάνα για την επόμενη μέρα.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκαν οι δεσμεύσεις που από το Φεβρουάριο έχουν δοθεί στη ΔΕΙΑ για τα θέματα του προσωπικού, της μηχανογράφησης, των προϊόντων και του επιχειρησιακού σχεδιασμού που σε κάθε περίπτωση από 1/7/14 θα αντιμετωπισθούν. Διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας, αν αυτό θα γίνει, μα βάση την εμπειρία του τελευταίου 23μηνου.
Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις αυτές, το πλήρωμα του χρόνου, ο τρόπος που ο μέτοχος αντιμετωπίζει το περιουσιακό του στοιχείο, τους ανθρώπους της εταιρίας, εταιρικό & ελεύθερο δίκτυο τους εργαζόμενους, μας οδηγούν σε μια αναγκαία δημόσια τοποθέτηση προς κάθε κατεύθυνση.
Αυτή η εταιρία, εκ των αποτελεσμάτων της και της συνολικής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, τους πελάτες, τους συνεργάτες και την πολιτεία, έχει προσφέρει ένα τεράστιο θετικό έργο προς όλους. Επωμίσθηκε ευθύνες άλλων κι άντεξε χάρις της αγάπης και της προσφοράς των ανθρώπων της. Αντέχει και υπάρχει, για πόσο ακόμα; παρά το πρωτοφανές γεγονός να είναι σε διαδικασίες πώλησης για σχεδόν δύο χρόνια. Το 2008 και πάλι για ένα χρόνο ήταν σε παρόμοια διαδικασία με άλλους όρους και κανόνες. Ο μέτοχος (με τίμημα 1 ευρώ) από 27/7/2012 δεν την αγκάλιασε, δεν την αξιοποίησε, δεν της έδωσε ένα σχέδιο για το μέλλον. Μόνο ανασφάλεια και συρρίκνωση!! Χωρίς σχέδιο, χωρίς προϊόντα, αλλά με συρρίκνωση σε προσωπικό και έσοδα αντέχει κι εκπλήσσει όλους για την κερδοφορία και το πάθος που εξακολουθούν να έχουν οι άνθρωποί της ( δίκτυα & εργαζόμενοι), που εξαντλώντας κάθε ανθρώπινο όριο, σε τραγικές συνθήκες, προσπαθούν να την κρατήσουν όρθια στην αγορά.
Μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει αλλά πόσο ακόμα θα αντέξουμε…
Οι ευθύνες για την παρούσα κατάσταση υπάρχουν, δεν μπορεί να διαχέονται κι ίσως πρέπει να αναζητηθούν.
Με όποιο μέτρο σύγκρισης, με συνεχή stress test, με έλεγχο των οικονομικών κι όχι μόνο στοιχείων, από τους συμβούλους, τους υποψήφιους αγοραστές και τις εποπτικές αρχές αποδεικνύει την ευρωστία της και την απόδοση των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί σε αυτή. Να υπενθυμίσουμε ότι τα μόνα κεφάλαια που χρειάστηκε να καλύψει ήταν αυτά από την ανταλλαγή των ομολόγων που από απώλεια 284 εκ ευρώ χρειάστηκαν μόνο 172 εκ για να είναι συνεπής με τις προβλέψεις του Νόμου για την επάρκεια των κεφαλαίων της.
Και όμως με τίμημα 1 ευρώ και τεράστιες αποδόσεις κεφαλαίου (στις συνθήκες που αναφέραμε) πωλείται αντί να αξιοποιείται. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???
Σήμερα μετά από 34 περίπου χρόνια θετικής παρουσίας και προσφοράς στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, αντιμετωπιζόμαστε σαν ανύπαρκτη οικονομική οντότητα.
Δηλώνουμε και θα είμαστε παρόντες. Δηλώνουμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις με όποιο τρόπο κι αν χρειαστεί (κι έχουμε πολλούς).
Απευθύνουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όταν έχεις δίκιο τότε το μόνο που σου μένει είναι να το κερδίσεις!
Κι αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε.
Υπάρχουν ακόμα Νόμοι και Π.Δ που ισχύουν, όσο κι αν η διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησής τους, τόσο για την ενδεχόμενη πώληση όσο και τα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα.
Αυτά, όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει, δεν είναι διαπραγματεύσιμα, είναι μοναδική επιλογή για όλους να εφαρμοστούν κι αν αυτό δεν γίνει τότε υπάρχει μόνο ένας δρόμος που είμαστε αποφασισμένοι να διανύσουμε.
Κι ο νοών νοείτω.


επιστροφή