ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

[ 2009-11-19 ]

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/12/09 – 30/12/09

Λίμνη Πλαστήρα * Ελάτη * Περτούλι * Μετέωρα * Τρίκαλα

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την μαγευτική Καλαμπάκα, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τα διάσημα μοναστήρια, χτισμένα στις κορυφές των μετεώρων, που βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. Η πόλη είναι βρίσκετε ανάμεσα στους πρόποδες των μετεώρων, και τον ποταμό Πηνειό, ακριβώς στο σημείο που αυτός εισέρχεται στον Θεσσαλικό κάμπο. Τόπος γραφικός, με φιλόξενους κατοίκους, πλούσια πολιτιστική ζωή και σύγχρονη τουριστική υποδομή. Άφιξη και τακτοποίηση αργά το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Antoniadis 4* στο κέντρο της πόλης. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ορεινό χωριό Πύλη, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου. Αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοξωτή γέφυρα μήκους 67μ. που βρίσκεται 1χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης. Συνεχίζουμε για την Ελάτη, ένα γραφικό χωριό έργο τέχνης που αλλάζει χρωματική παλέτα κάθε φορά που αλλάζει η εποχή. Τα γραφικά εκκλησάκια της Αγίας Τριάδας και του Προφήτη Ηλία θα σας μαγέψουν με την αρχιτεκτονική τους και με την υπέροχη θέση στην οποία βρίσκονται. Συνεχίζουμε για το Περτούλι μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες ορεινές κοινότητες με μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κατά βάση με την υλοτομία και την κτηνοτροφία. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Νεραιδοχώρι και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για τον θησαυρό των Αγράφων, την τεχνιτή λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας και έχει μήκος 14 χλμ. Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου ‘’Natura 2000’’ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας. Προαιρετικό γεύμα δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης στην πλαζ Λαμπερού και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό μπουφέ και επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή του Μεγάλου Μετεώρου μία από τις παλαιότερες και τη μεγαλύτερη από τις υπάρχουσες σήμερα μονές. Στη συνέχεια και μέσω Τρικάλων όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαγητό, αναχωρούμε για Αθήνα, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 220,00€
ΤΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ : 150,00€
Περιλαμβάνονται:
 Τρεις διανυκτερεύσεις στο παραπάνω ξενοδοχείο
 Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
 Αρχηγός εκδρομής
 Επίσημος ξεναγός
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 Φ.Π.Α.

επιστροφή